Мини-чат

Наш опрос
Какое место займет "Заря" по окончанию матчей первой половины сезона ?

Всего ответов: 136
     
     
     

Главная » 2015 » Апрель » 22 » Премьер-лига разослала всем клубам десять вариантов нового формата чемпионата
Премьер-лига разослала всем клубам десять вариантов нового формата чемпионата
16:51

«Карпаты» опубликовали на своем официальном сайте предложения УПЛ.

На официальном сайте львовских «Карпат» были опубликованы предложения, которые были разосланы всем клубам украинской Премьер-лиги касательно реформирования чемпионата.

Сам львовский клуб в лице технического директора Тараса Гордиенко не скрывает, что наличие десяти форматов чемпионата является неожиданным предложением УПЛ, так как на недавней встрече руководителей клубов речь шла лишь о пяти форматах с сохранением количества участников.

Ниже приводится заявление Гординенко на сайте «Карпат» языком оригинала:

У понеділок представники клубів Прем’єр-ліги, на зборах у Києві, мали розглянути ряд важливих питань для збереження цілісності та виживання українського футболу. А вже наступного дня, клуби отримали «результати» наради, що просто не могли не шокувати. Оцінку отриманій кореспонденції дав технічний директор ФК «Карпати» Тарас Гордієнко, який представляв клуб на нараді у Прем’єр-лізі. 


«Треба сказати, що сама понеділкова нарада виявилася не більше як фарсом, оскільки з надісланих до клубів для обговорення 4 тем, які представляють насправді важливий, життєвий інтерес для подальшого існування професійного футболу в Україні, за підписом генерального директора Іванова, реально Петро Павлович, як модератор зібрання, підняв лише першу тему і обговоривши її частково, власним вольовим рішенням засідання закрив. Єдиним реальним наслідком засідання стало узгодження дати початку наступного чемпіонату. І задля цього слід було виривати з робочого процесу на цілий день представників клубів та витрачати кошти на їх дорогу з різних кінців країни до Києва і назад?».



«Фактично Прем’єр-ліга в черговий раз показала, що ця організація не представляє і не збирається представляти інтереси професійних клубів України, а відповідно, втрачає будь-який зміст її існування в нинішніх умовах. У понеділок, при розгляді питання формату чемпіонату України, єдина позиція, що справді висловлювалася представниками клубів полягала в тому, що ідеальною кількістю учасників чемпіонату є 16 команд. Та позиція була вголос висловлена представником «Динамо» (Київ) Сергієм Мохніком, який послався на консультації з ФК «Шахтар», ФК «Металіст» і ФК «Карпати». ФК «Карпати» підтвердив такі консультації, представники інших клубів не заперечили. Усі дійшли до згоди, що при такому кількісному складі, єдиним розумним форматом проведення змагань, є традиційний двоколовий турнір». 

«Зрозуміло, учасники зібрання усвідомлювали, що в силу існуючих обставин гарантувати те, що набереться 16 клубів для чемпіонату вищої ліги, на сьогодні ніхто неспроможний, тому представники сфокусувалися на обговоренні можливих форматів, на той випадок, якщо наступного сезону збережеться нинішня кількість учасників – 14. Таких варіантів остаточно набралося 5, про що генеральний директор Прем’єр-ліги і оголосив та обіцяв розіслати клубам для обговорення. У вівторок ми отримали документ із десятьма варіантами. При чому варіант з шістнадцятьма командами у ньому взагалі не згадується, а до п’яти варіантів з чотирнадцятьма учасниками, «підсаджено» ще п’ять із дванадцятьма чи десятьма командами, про які на нараді мова взагалі не йшла». 


 





«Маємо очевидну маніпуляцію проведену генеральним директором Прем’єр-ліги, для якого ця нарада, так виглядає, була просто ширмою, щоб легалізувати цю маніпуляцію та під її прикриттям здійснити комбінацію на представлення чиїхось інтересів по адміністративному скороченню кількості учасників змагань вищої ліги. Чиї? Можемо лише здогадуватися. Але є очевидне одне: скорочення кількості учасників Прем’єр-ліги, якщо тільки воно не відбудеться в силу об’єктивних форс-мажорних обставин, буде смертю українського футболу». 

«Упродовж останніх 15-и років, український футбол базувався не на природних економічних принципах, а на залежностях від окремих доброчинців. Усі визнають, що економічна система українського футболу робить надзвичайно складною виконання нашими клубами фінансового фейр-плею. Ми вже й так розкрутили зарплатні відомості команд до абсурдного, нічим не мотивованого, рівня, встановили нічим не обґрунтовані та нікому реально не потрібні, і водночас фінансово неадекватні стандарти по інфраструктурі, інших параметрах. І на сьогодні, збереження саме таких відносин, замість того щоб реально замислитися, яким чином реформувати футбол заради його виживання, є, образно кажучи, консервацією чергового «царського села» посеред халуп та згарищ. Якщо ми створимо в адміністративний спосіб змагання 10 команд, ми більше наш чемпіонат ніколи не розширимо, що для 45-мільйонної країни є абсурдом і ганьбою. Тому що в цьому царському селі обрані житимуть відірваним від суспільства життям, недосяжним для інших». 

«Треба чесно подивитися правді в очі – на сьогодні в українському футболі потрібні реформи, які створять передумови для того, щоб поставити професійні клуби на здоровий економічний ґрунт, згладити прірву між багатими та бідними, забезпечити умови для відновлення ширини географії всеукраїнських змагань за рахунок фінансової доступності участі у них, – без бездумного споживацького використання клубами фіктивних багатомільйонних «спонсорських» чи «рекламних» контрактів, без натовпів орендованих мігрантів, без «дивних» порухів букмекерських контор, зате з інструментами виправлення неумисних несправедливостей. Це очевидно, що загальний рівень клубного українського футболу на початковому етапі таких реформ знизиться. Але чи не видається за поточними результатами, що система з 5(!) ліг національних змагань серед «маленьких» клубів у Словаччині таки забезпечує більш ефективний результат підготовки Національної збірної цієї невеликої країни?»

«А в понеділок без осмислення так і залишилося питання доцільності збереження клубами вищого дивізіону, зокрема, молодіжних команд U-21, що зараз значною мірою перестала виконувати свою функцію підготовки гравців до основних команд, оскільки більшість гравців команд основних складів, якраз і підходять для дублю по віку. Залишилися не обговореними питання реформування процедури атестації клубів, з якими клуби могли б солідарно виступити до ФФУ, питання реформування системи стосунків «клуб – футболіст», системи орендних відносин, які роблять безглуздими велику кількість матчів в чемпіонаті (з чим ми зіткнулися хоча б останньому турі) та багато інших насущних тем, котрі повинні бути спрямовані на оптимізацію бюджетів клубів, зменшення їх через неадекватність спортивного ефекту, створення у нашому футболі реального спортивного конкурентного середовища». 

«Таким чином свої пропозиції щодо реформування українського футболу на 11-и сторінках ФК «Карпати» передав безпосередньо для розгляду та опрацювання Федерації Футболу України». 

«А природа появи матеріалу, який у вівторок по обіді отримали клуби, має стати, на моє переконання, предметом спеціального адміністративного або дисциплінарного провадження» – підсумував Тарас Гордієнко.


Інформаційний центр ФК «Карпати», www.fckarpaty.lviv.ua
Просмотров: 612 | Добавил: bublik |
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Форма входа


Календарь новостей
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Поиск

Статистика

Online: 2
Guests: 2
Fans: 0

При использовании материалов гиперссылка www.fczarya.at.ua обязательна © 2024Яндекс.Метрика